Grande House / Lado Blanco Arquitecturas

first_img Houses Year:  CopyAbout this officeLado Blanco ArquitecturasOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationMadridSpainPublished on October 01, 2019Cite: “Grande House / Lado Blanco Arquitecturas” [Casa grande / Lado Blanco Arquitecturas] 01 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Spain Grande House / Lado Blanco Arquitecturas Grande House / Lado Blanco ArquitecturasSave this projectSaveGrande House / Lado Blanco Arquitecturas Photographs:  Carla Capdevila, Inés Gaytán Manufacturers Brands with products used in this architecture project Area:  400 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses, Renovation•Madrid, Spain Save this picture!© Carla Capdevila+ 29Curated by Clara Ott Share Design Team:Mar San JuanEngineering:Ricardo Barroso – BM ingenierosLandscaping:Gonzalo MorilloCity:MadridCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Carla CapdevilaText description provided by the architects. Grande House is an integral refurbishment of a 400m2 house located on an estate in Madrid where it is easy to find wild animals that share with the house the environment with autochthonous vegetation in which holm oaks and junipers define the landscape. The restoration of the old house has been carried out with the purpose of enjoying it with family and friends, that idea was the one transmitted by its owners as a fundamental goal. Working with them very involved, we have managed among all of it; the desire materializes in a sincere and relaxed house that integrates into the natural environment that surrounds it. Save this picture!© Carla CapdevilaSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Inés GaytánThe intervention has protected the original morphology of the house, in the project has been recovered the stone that was hidden by layers of mortar, enhancing its value both outdoors and indoors. The composition of the elevation has been respected, framing and dignifying the original gaps protecting them with 8mm steel inlets. The connection of the construction with the garden has been taken into account from the beginning of the project, also recovering existing elements of the outdoor space and incorporating totally indigenous vegetation merging it into the existing landscape. Save this picture!© Carla CapdevilaFor the interior distribution, the ground floor was marked as a meeting area totally linked to the outside and the first floor for rooms for family and friends us. On the ground floor, the circulation is fluid and diaphanous marked by the presence of the stone loading wall, that divides the plant longitudinally in two spaces and it separates, in a very permeable way, the kitchen and dining room from the living rooms of the house. Save this picture!© Carla CapdevilaSave this picture!Longitudinal Section 1Save this picture!© Carla CapdevilaOn the first floor, the rooms are distributed supported by the same wall that divides the lower floor, creating rooms with built-in bathrooms considering that the owners often share the house with friends. The interior design of the house defines real and natural materials that coexist with the originals and that connect the inside of the house with the surrounding nature.Save this picture!© Carla CapdevilaProject gallerySee allShow lessSens Paraguay Building / ATV ArquitectosSelected ProjectsConstructions Begin on a WOHA Designed Campus in SingaporeArchitecture News Share Lead Architect: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/925642/grande-house-lado-blanco-arquitecturas Clipboard Architects: Lado Blanco Arquitecturas Area Area of this architecture project Photographs “COPY” Manufacturers: AutoDesk, Technal, Actis, Arkoslight, Zucchetti, BALI LOUNGE, DCAL ArchDaily Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/925642/grande-house-lado-blanco-arquitecturas Clipboard 2018 Javier San Juanlast_img read more

Read Full Article